Ev alarak vatandaşlık veren ülkeler genellikle Avrupa ülkeleridir. Vatandaşlık almak için genellikle ülkeler ev aldıktan sonra belli bir süre yaşama şartı koyar. Yatırım yapıp belli bir sayıdaki vatandaşlara iş olanağı tanıyanlara da vatandaşlık veren ülkeler de bulunmaz. Tüm liste şu şekildedir;
İçindekiler
1.Portekiz
Portekiz, 500.000 Euro değerinde gayrimenkul satın alan kişilere vizesiz dolaşım hakkı verir. İş kurup 10 vatandaşı istihdam edenlere de oturma izni verir. 5 yıl boyunca ülkede kalanlara sürekli oturum izni hakkı tanınır.
2.İspanya
İspanya’da ev alarak oturma izni almak isteyen kişiler ‘’Altın Vize’’ başvurusu yapması gerekir. Altın vize sayesinde 500.000 Euro değerinde gayrimenkul alan kişiler oturma izni alabilir. Altın vize sayesinde kişi, yasal olarak yaşayıp çalışabilir. 10 yıl boyunca İspanya’da kalanlara vatandaşlık hakkı tanınır.
3.Yunanistan
Yunanistan’da 250.000 Euro değerinde gayrimenkul alınırsa 5 yıl boyunca oturma izni alınır. Başvurusu sırasında adli kayıt ve sağlık belgeleri gibi hususları eksiksiz tamamlaması gerekir.
4.Makedonya
Ev alarak ikamet izni veren ülkeler arasında Makedonya da yer alıyor. 40.000 Euro ve üzerinde gayrimenkul satın alınırsa 1 yıllık oturma izni veriliyor. Ülkenin kurallarına göre evi devredene kadar oturma izni hakkı her sene yenileniyor. Kuzey Makedonya bölgesinde gayrimenkul alan kişiler ailelerini de yanlarında getirebiliyor. 400.000 Euro değerinde yatırım yapılırsa vatandaşlık veriliyor.
5.Malta
Malta, gayrimenkul ya da yatırım yaparak vatandaşlık vermesi ile bilinen ülkeler arasındadır. Malta Cumhuriyeti’nde vatandaşlık almak sadece ev almak yeterli değil. Hükümet fonuna 650.000 Euroluk yatırım yapılması gerekir ve 3 sene içinde 150.000 Euro değerinde tahvil senedi almalıdır. 350.000 Euroluk gayrimenkul satın alınmalı ya da aylık 18.000 Euro kirası olan ev kiraladığında Malta vatandaşı olunabilir.
Malta’nın bu kadar ünlü olmasının nedeni; Avrupa Birliği ülkelerine rahatlıkla girip çıkması ve eğitim alması gibi fırsatlar olmasıdır. Malta pasaportunun Amerika dahil 167 ülkeye de vizesiz girme ayrıcalığı bulunur.
İlgili Hizmet: Vize Danışmanlık
6.Karadağ
Karadağ ülkesinde ev alarak vatandaşlık alınabilir. Ülkenin kuzey kısımlarında 250.000 Euroluk, Güney kısımlarında ise 400.000 Euroluk gayrimenkul satın alındığında oturma izni veriliyor. Başvuru yapıldıktan sonra 40 içinde oturma izni çıktığı için diğer ülkelere göre en hızlı oturma izni veren Devlettir.
7.Letonya
Letonya ülkesinde, 250.000 Euro değerinde gayrimenkul alınması gerekir. Satın alınan mülkün bedeli tamamı ödendiğinde, mülk tescil ettirilirse ve gayrimenkul bedelinin %5’i devlet bütçesine ödenirse Letonya’da oturma izni kazanılır. Gayrimenkul satın alınarak 5 yıllık oturma izni hakkı verilir. Letonya, yabancı yatırım sahiplerine Avrupa Birliği ülkelerinde dolaşma hakkı veriyor.
8.İrlanda
Oturma izni veren ülkeler arasında İrlanda devleti diğerlerine göre daha basit tutuyor. 500.000 Euro değerinde gayrimenkul satın alanlar, geçinecek maddi durumu bulunan kişiler ve İngilizce dilini bilenler oturma iznini alabiliyor. İrlanda oturma iznini basit tutsa da kuralları hızlıca değiştirebilir.
9.Dominik Cumhuriyeti
Dominik Cumhuriyeti’nde tek başına yaşamak isteyen kişi 100.000 Dolarlık yatırım yapması gerekir. Eşi ve çocukları ile yaşamak isteyenler 200.000 Dolarlık yatırım yapması istenir. Amerika Kıtası’nın Karayipler bölgesinde yer alan Dominik ülkesinin resmi dili İngilizce’dir.
İlgili İçerik: Pasaport Ücretleri
10.Amerika Birleşik Devletleri (ABD)
Amerika’da süresiz oturum izni kazanmak için 500.000 Dolarlık yatırım yapılmalı ve en az 10 vatandaşa iş imkânı sunulmalıdır. 1.000.000 Dolarlık sermayeli şirket kurulursa da oturum izni veriliyor. Bu iki yatırımdan birini yapan kişi, 5 yıldan sonra Amerikan vatandaşlığı hakkına sahip olabilir.
11.Almanya
Almanya’da 250.000 Euro değerinde yatırım yapıp iş kuran ve bu iş ile vatandaşlara istihdam sağlayanlara oturma izni veriliyor.
12.İngiltere
İngiltere, Türk vatandaşlarına özel Ankara Antlaşması ile girişimci vizesi veriyor. İlk etapta İngiltere’de iş kuran kişilere 1 yıllık oturma izni veriyor. 1 senenin sonunda Türk vatandaşı, kurduğu işi İngiltere kurallarına uygunsa vize süresi 3 yıla uzuyor. 4 yıl süresince İngiltere’de kalan kişiye oturum izni veriliyor. 5 yılın sonunda vatandaşlık başvuru hakkı tanınıyor.
Yurt Dışında Ev Almak İçin Gerekenler Nelerdir?
- Yurt dışında ev almak isteyenler öncelikle güvenilir bir emlak ya da acenta ile anlaşması gerekir. Ülkelerin farklı kuralları nedeni ile bilen firmadan yardım alınması gerekir.
- Acentaların ya da emlakçıların daha önceden benzer bölgelerde çalışmış olması önemlidir.
- Ülkeler arasındaki sorunlar kişiye yansımaması konuda uzmanlaşmış avukat ile çalışmanız gerekebilir. Avukat desteği ile sürecin kusursuz gitmesi sağlanabilir.
- Ev almak istediğiniz ülkenin dilini bilmiyorsanız, konut projelerini daha iyi değerlendirmek için burada da destek alınması önerilir. Özellikle yatırım amaçlı alınan evlerin değeri ve satım işlemi yardım sayesinde istenilen gelirin elde edilmesini sağlayabilir.
- Ev inşasına başlamadan önce alınan evin güvenilir olup olmadığına ve sözleşmeye dikkat edilmesi gerekir.
Hangi Avrupa Ülke Ev Alınca Vatandaşlık Veriyor?
Ev alınca vatandaşlık veren Avrupa ülkeleri; Malta, Letonya, ispanya, Portekiz ve Yunanistan’dır. Karadağ, İrlanda ve Makedonya Avrupa Birliği’nde yer almayıp Avrupa Kıtası’nda yer alan ve gayrimenkul karşılığı vatandaşlık veren ülkelerdir. Farklı ülkelerden gayrimenkul karşılığı direkt vatandaşlık almak mümkün değildir. İlk önce oturum izni verilir, belli bir süre geçtikten sonra vatandaşlık hakkı kazanılır.
Vatandaşlık sınavına girip başarıyla geçilirse, ülkenin vatandaşı olunur. İngiltere ve Almanya gayrimenkul yerine yatırım yapıldığında oturum izni veren Avrupa ülkelerindendir. Başta oturum izni verilir, belli bir süre geçtikten sonra vatandaşlık başvurusu yapılabilir.
Türk Vatandaşı Hangi Ülkeden Ev Alabilir?
Türk vatandaşlarının başlıca ev alabileceği ülkeler şunlardır:
- Almanya
- Kanada
- İngiltere
- Amerika Birleşik Devletleri
- Birleşik Arap Emirlikleri
- İspanya
- Malta
- Dominik Cumhuriyeti
- İrlanda
- Letonya
- Uruguay
- Karadağ
- Makedonya
- Yunanistan
- Portekiz
Almanya’da Ev Alınca Vatandaşlık Veriliyor Mu?
Almanya’da ev ya da gayrimenkul alınırsa vatandaşlık veya oturma izni hakkı tanınmaz. Almanya’da 250.000 Euro değerinde iş kuran ve vatandaşlara istihdam sağlayan kişilere oturma izni verilir. Belli bir süre geçtikten sonra vatandaşlık hakkı da tanınır.
Aşağıdaki Formu Doldurarak Bizimle İletişime Geçebilirsiniz